BARCELONA - Het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo! heeft een belangrijke slag geslagen in de strijd om de gunst van de mobiele beller. Het bedrijf wordt de belangrijkste leverancier van webdiensten op toestellen van T-Mobile in Noord- en Midden-Europa.

Yahoo! verdrijft daarmee Google, dat nog tot eind maart een contract heeft met de Duitse aanbieder van mobiele telefonie.

De nieuwe overeenkomst werd dinsdag aangekondigd op de internationale telecombeurs in Barcelona. Financiële details zijn niet bekendgemaakt door Yahoo! en T-Mobile.

Afgewezen

Rond Yahoo! is momenteel veel rumoer. Microsoft wil het internetbedrijf overnemen voor meer dan 40 miljard dollar. De directie van Yahoo! heeft dit bod echter afgewezen.

Samen zouden Yahoo! en Microsoft een vuist kunnen maken tegen Google, dat nu de dienst uitmaakt op internet. Yahoo! heeft met zijn zoekmachine de afgelopen jaren steeds meer terrein moeten prijsgeven aan Google.

Succes

Op mobiele telefoons hoopt Yahoo! op meer succes. Door contracten met aanbieders van mobiele telefonie kunnen nu al meer dan een half miljard mensen gebruikmaken van de webdiensten van het bedrijf.

Daarmee kan Yahoo! in potentie veel advertentie-inkomsten binnenhalen, als meer mensen mobiel gaan internetten.