AMSTERDAM - Twee Haagse tieners die werden aangehouden nadat een van hen een filmpje op internet had geplaatst waarin hij met een gaspistool schoot, worden vervolgd.

De tenlastelegging betreft waarschijnlijk verboden wapenbezit, licht een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Den Haag maandag toe.

Op het filmpje was te zien hoe een van de twee 16-jarige jongens ogenschijnlijk met een vuurwapen een schot lost. De straat, portiek en voordeur op de film bracht de politie op het spoor om hem woensdag aan te houden.

Vlindermes

Donderdag werd zijn kompaan aangehouden. Hij zou het pistool van de schutter hebben gekocht. In het ouderlijke huis van de tweede verdachte werden het gaspistool, knalpatronen, een vlindermes en illegaal vuurwerk in beslag genomen. De jongens werden na verhoor weer vrijgelaten.

Mishandeling

Het is voor de tweede keer in korte tijd dat een filmpje op internet tot vervolging leidt. Donderdag werd bekend dat twee jongens uit Arnhem worden vervolgd. Zij hadden gefilmd hoe ze een autistische jongen mishandelden.