DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag heeft maandag de 44-jarige Frederik B. veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk, omdat hij zich aan drie minderjarige meisjes heeft vergrepen.

Onder de slachtoffers zijn twee zusjes uit Lekkerkerk, inmiddels 16 en 18 jaar oud. Ruim drie jaar lang gingen de meisjes in op de oneerbare voorstellen van de 44-jarige inwoner van Rhenen, door zich te vingeren en uit te kleden voor de webcam.

Het oudste zusje werd op haar 15e gedurende een half jaar stelselmatig door B. verkracht. Dat gebeurde in haar ouderlijk huis, terwijl haar ouders sliepen en haar jongere zusje de wacht hield.

Internet

De pedofiel bracht de meisjes tot het seksuele contact door hen te chanteren. Via internet kwam hij onder verschillende schuilnamen met zijn slachtoffers in contact. Hij deed zich daarbij altijd voor als een jongen van 16 of 17 jaar.

Zwakbegaafd

De rechter oordeelde dat B. deels zwakbegaafd is. B. heeft zijn daden bekend, maar blijft ervan overtuigd dat de seksuele handelingen met wederzijdse instemming gebeurden.