LONDEN - Internetbedrijf Yahoo wil fuseren met de internetdochter AOL van het Amerikaanse mediaconcern Time Warner om op die manier een vijandige overname door Microsoft te dwarsbomen.

Dat schrijft The Times maandag. Volgens de Britse krant hebben Yahoo en AOL in het verleden ook al eens geprobeerd te fuseren, maar dat liep op niets uit. Ook zou Yahoo allianties overwegen met Google en Disney. Yahoo noch Microsoft wilde reageren op de berichten.

Afgewezen

The Wall Street Journal berichtte zaterdag dat de raad van bestuur van Yahoo het bod van 44,6 miljard dollar van Microsoft wil afwijzen. Microsoft biedt 31 dollar per aandeel, maar Yahoo zou geen prijs onder de 40 dollar per aandeel accepteren, aldus The Wall Street Journal.

50 miljard

Het bestuur van Yahoo stuurt maandag een brief naar Microsoft waarin de afwijzing wordt toegelicht, aldus de zakenkrant. Bij een prijs van 40 dollar per aandeel zou het overnamebedrag uitkomen op meer dan 50 miljard dollar.

Adverteerders

De overname is voor Microsoft onder meer belangrijk in de strijd om adverteerders op internet, een markt waar vorig jaar al 40 miljard dollar in omging en die de komende jaren sterk zal groeien.

Microsoft zegt samen met Yahoo een vuist te kunnen maken tegen Google, dat veruit de grootste zoekmachine ter wereld is.