AMSTERDAM - De docent die een seks-chat hield met een minderjarig meisje die door leerlingen van een havo 5-klas via de beamer kon worden gevolgd, wordt niet vervolgd.

Dat antwoordt minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) op Kamervragen. Het Openbaar Ministerie stelt geen strafrechtelijk onderzoek in.

Een havo 5-klas van het Martinus College in Grootebroek was getuige van de chat omdat de computer waarop de leraar Engels communiceerde was aangesloten op een beamer. De docent wist dat niet.

Verleiding

Volgens Hirsch Ballin hebben zowel de school als het meisje geen aangifte gedaan van poging tot verleiding van een minderjarige. Bovendien zou uit gesprekken tussen de schoolleiding en de vertrouwensinspecteur zijn gebleken dat er geen strafbaar feit werd vermoed.

Ontslag

De school ontsloeg de man daags na het incident omdat er een onhoudbare situatie was ontstaan. De man vroeg zelf ook zijn ontslag aan. De chat zou zijn gemeld bij de politie, die zou hebben gezegd dat aangifte niet mogelijk was. De politie en het OM in Alkmaar hebben nog niet gereageerd.