AMSTERDAM - XS4ALL blijft gewoon bestaan. Dat zegt KPN naar aanleiding van berichten in de media dat het bedrijf de internetprovider zou willen opheffen.

Het telecomconcern maakte dinsdag bekend dat zijn providers Het Net en Planet van de markt verdwijnen. Hun diensten worden waarschijnlijk ondergebracht bij de merken Telfort en KPN.

KPN-woordvoerder Bram Oudshoorn: "We zouden wel gek zijn om XS4ALL te laten verdwijnen, het is een heel sterk merk en het blijft gewoon bestaan." Oudshoorn zegt dat helemaal nooit gezegd is dat XS4ALL zou gaan verdwijnen.

Verdwijnen

Vakblad Telecompaper suggereerde in een opiniestuk op zijn website korte tijd dat de provider verder zou gaan onder de noemer KPN. "We hebben Telecompaper gevraagd om het bericht aan te passen," aldus Oudshoorn.

XS4ALL meldde op haar website ook dat er van verdwijning geen sprake zou zijn: "De zelfstandigheid van XS4ALL staat niet ter discussie."

Eerder verdwenen de merken 12move en Tiscali al bij KPN, die diensten werden ondergebracht bij Telfort. Daarmee wilde KPN de concurrentie aangaan met andere aanbieders van goedkoop internet zoals het Italiaanse Alice.