RIJSWIJK - De hyvespagina met de naam Joran van der Sloot is afgesloten. De eigenaar van de site heeft het profiel en alle teksten onzichtbaar gemaakt voor andere gebruikers, zo staat maandagavond op de pagina te lezen.

Op het krabbelveld, waar andere gebruikers berichten voor de eigenaar van een hyve-site kunnen achterlaten, kreeg Joran van der Sloot de afgelopen weken veel verwensingen naar zijn hoofd.

Tijdens en na de uitzending van Peter R. de Vries op zondagavond lieten meer dan tienduizend mensen een bericht achter voor de verdachte in de zaak-Holloway.

Vrienden

"Wie neukt met Joran van der Sloot, ligt daarna morsdood in een boot", vatte Sue onder meer samen. Overigens is de hyve van Van der Sloot nog wel beschikbaar voor zogenaamde vrienden. Het aantal vrienden liep sinds de uitzending terug van 953 naar 804.

Zijn virtuele vrienden laten Joran niet vallen, zo blijkt uit hun steunbetuigingen op zijn krabbelveld. "Je blijft mijn vriend en bent onschuldig tot het tegendeel is bewezen", bezweert 'Word-Attack'. "Laat je niet gek maken", adviseert Irene en "de media zijn niet te vertrouwen", weet Brenda. Jan vat zijn mening kort en krachtig samen: "Fuck Peter!!".

Onduidelijk

Of de bewuste site door Joran van der Sloot zelf is aangemaakt of door iemand anders onder zijn naam is onduidelijk. Maar vrienden kunnen op het profiel een groot aantal foto's vinden van een jonge Van der Sloot, die geniet van het strand van Aruba.

Zondagavond waren korte tijd een anti-Joran-site en een Joran Dood-hyve online. Maar die haalde de moderator van het virtuele vriendennetwerk al na een paar minuten uit de lucht.