AMSTERDAM - Hackers hebben maandag opnieuw een website van een voetbalclub gekraakt, uit protest tegen de aangekondigde film van PVV-leider Geert Wilders.

Sparta Rotterdam heeft de site uit de lucht gehaald, maar de problemen waren maandagochtend weer verholpen. Na de kraak van de website van Willem II vorige week is ook de hack bij Sparta het werk van de groep die zich Ordu-yu Humayun noemt.

De Turkse organisatie meldde op de website het niet eens te zijn met de inhoud van de tegen de koran gerichte film van Geert Wilders, hoewel daarover nog niet echt veel is bekendgemaakt. Bezoekers van de site kregen de boodschap dat de kraak niet schadelijk is voor hun computer.

Tilburg

De hackers namen vrijdag de websites van Willem II en internetbureau Estate Tilburg over. In een verklaring werd Wilders beschuldigd van 'lelijke aanvallen' op de islam. Volgens de hackers moet de hele wereld weten dat de beschuldigingen ongegrond zijn.

Buitenland

De Nederlandse politiek is bezig maatregelen te treffen voor als de film daadwerkelijk wordt uitgezonden. Zo heeft het kabinet een brief naar burgemeesters gestuurd waarin wordt gewaarschuwd voor de gevolgen van de film. Ook zijn de Nederlandse ambassades in het buitenland gewaarschuwd voor de eventuele gevolgen van de vertoning. Wilders zegt dat Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding Tjibbe Joustra hem heeft verteld dat hij mogelijk moet uitwijken naar het buitenland.