RIJSWIJK - Meer dan tienduizend kijkers hebben zondagavond tijdens de uitzending van Peter R. de Vries over de verdwijning van Natalee Holloway hun reactie achtergelaten op de hyvespagina met de naam Joran van der Sloot.

Op het zogenaamde krabbelveld krijgt Van der Sloot veel verwensingen naar zijn hoofd.

"Moet je de volgende keer maar je wiet bij iemand anders halen", spot Lesley. "Zelfs Piet Paulusma liegt niet zoveel als jij", meent Allardus. "Met popcorn en cola kijken we naar jouw ondergang", laten Tiff en Genn weten.

Ook staat er een aantal rijmpjes in het gastenboek. "Wie neukt met Joran van der Sloot, ligt daarna morsdood in een boot", vat Sue samen. Sonja verwoordt haar mening minder subtiel. "Joran is een vieze gore vuile rat. Laten we hopen dat hij dood neervalt."

Stenigen

Na de climax van de uitzending het aantal reacties alleen maar toe. "Je moet niet zoveel blowen, pik", adviseert Nick. "Als je hiermee weg komt, heb je een betere beveiliging nodig dan Wilders", denkt Marco. "Van mij mogen ze hem stenigen", oordeelt Martijn. "Die gaat zichzelf door z'n kop knallen", voorspelt Mo.

Tijdens de uitzending werden ook onder meer een anti-Joran-site en een Joran Dood-hyve opgericht. Maar die haalde de moderator van het virtuele vriendennetwerk al na een paar minuten uit de lucht.

Fanpagina

Ook is er een speciale Peter R. de Vries-fanpagina aangemaakt. Daarop staan veel loftuitingen voor de misdaadverslaggever.

Vrienden

Het aantal hyvevrienden van Van der Sloot liep zondag terug van 953 naar 895. Het is overigens niet duidelijk of de bewuste site door Van der Sloot zelf is aangemaakt of door iemand anders die zich voor hem uitgeeft.