DUBAI - Voor de kust van Dubai is vrijdag een onderzeese communicatiekabel kapotgegaan die mogelijk nieuwe internetproblemen in het Midden-Oosten zal veroorzaken.

Eerder deze week raakte het netwerk in Egypte, Dubai, Bahrein, Saudi-Arabië en ook India ernstig verstoord na breuken in twee kabels op de bodem van de Middellandse Zee ten noorden van Egypte.

Reparatieschepen

Reparatieschepen van Flag Telecom, eigendom van het Indiase bedrijf Reliance Communications, zijn onderweg om de nieuwe kabelbreuk in de Perzische Golf te repareren, meldde het bedrijf.

Het zal dagen duren voordat de schepen arriveren en daarna kost het nog zeker een week om de kabel te repareren. Ook de herstelwerkzaamheden aan de kapotte kabels in de Middellandse Zee moeten nog beginnen.

Storingen

Door de breuk in de eerste twee kabels kampte woensdag driekwart van het netwerk in Egypte met storingen, in India was 60 procent van de internetdiensten erdoor verstoord.

Ondanks dat het internetverkeer nu is omgeleid via onderzeese kabels rond Azië en Australië ondervinden landen nog hinder.

De gevolgen van de derde breuk zijn nog onduidelijk, omdat veel bedrijven in de regio vrijdag gesloten waren.

Oorzaak

De oorzaak van de kabelbreuken is nog onbekend.