RIJSWIJK - De hyvespagina met de naam Joran van der Sloot loopt vrijdag vol met reacties op de berichtgeving over de zaak-Holloway. Het Openbaar Ministerie op Aruba bevestigde vrijdag dat Joran van der Sloot een bekentenis heeft gedaan in deze zaak. Wat die bekentenis inhoudt is nog niet duidelijk.

Op vriendensite Hyves kunnen mensen een persoonlijke pagina maken, die in principe vrij toegankelijk is. Of de bewuste site door Joran van der Sloot zelf is aangemaakt of door iemand anders onder zijn naam is onduidelijk.

Op de pagina krijgt Van der Sloot in het zogeheten krabbelveld allerlei verwensingen naar zijn hoofd. Er zijn mensen die hem beschuldigen van de moord op Natalee, die in 2005 op Aruba verdween na een avond stappen.

Steunbetuigingen

Op de site staan ook steunbetuigingen aan Joran. "Hij heeft bekend, maar wát?? Misschien wel dat hij gezien heeft dat iemand anders het gedaan heeft!! Wat een rechters allemaal hier zeg", schrijft iemand. Een ander steekt Van der Sloot een hart onder de riem met de tekst: "Iedereen is onschuldig tot het tegendeel bewezen is, wat dat betreft wonen we gelukkig in Nederland".