AMSTERDAM - De belangstelling voor de online training in veilig vrijen is zo overweldigend, dat de website overbelast is geraakt. Dat maakte de GGD Amsterdam vrijdag bekend.

De internetpagina ging woensdag de lucht in en trok diezelfde middag al veertigduizend geïnteresseerden. In een paar uur tijd telde de GGD, initiatiefnemer van de campagne, al een half miljoen hits.

De cursus laat individuele jongeren zien hoe je veilig en toch lekker seks kunt hebben. Deze aanpak 'op maat' is nieuw. De GGD lanceerde de website omdat teveel jongeren tussen de 16 en 24 jaar oud zijn besmet met een seksueel overdraagbare aandoening (soa).

Massaal

Hoewel de gezondheidsdienst er rekening mee had gehouden dat de site zou aanslaan, overtreft deze massale belangstelling de "stoutste verwachtingen". Dat zei Udi Davidovich van de hoofstedelijke GGD.

Inmiddels staat de teller op bijna 960 duizend hits, gegenereerd door zo'n zestigduizend nieuwsgierigen. De capaciteit van de website is uitgebreid, waardoor overbelasting minder snel mogelijk is.