AMSTERDAM - Na weken van geruchten heeft Apple maandagavond een eigen legale muziekdienst aangekondigd, de iTunes Music Store. De dienst is echter alleen toegankelijk voor Amerikanen, dat schrijft Webwereld op haar site.Wie namelijk van de muziekdienst gebruik wil maken moet volgens Apple een geldige creditcard hebben en een geldig factuuradres in de Verenigde Staten.

"Voorlopig is het een US-only dienst", aldus Apple-woordvoerster Patrice Hijsterborg. Of de dienst ook voor Nederlanders toegankelijk wordt, durft Hijsterborg niet te zeggen.

Gebruikers van de iTunes Music Store kunnen voor 99 dollarcent per nummer muziek downloaden (AAC-structuur, 128 kb). Deze bestanden kunnen naar de iPod MP3-speler gekopieerd worden en onbeperkt afgespeeld of op cd's gebrand worden.

Het assortiment van de iTunes Music Store telt op dit moment 200.000 nummers van muziekmaatschappijen BMG, EMI Music, Sony Music, Universal en Warner. Ook zijn exclusieve nummers van meer dan twintig artiesten te bekijken onder wie U2, Eminem, Sheryl Crow en Sting.