AMSTERDAM/ARNHEM - Tegen Arwen B. is woensdag negen jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft de 28-jarige vrouw uit het Gelderse Oosterhout een 50-jarige man uit Kampen op 11 juli vermoord om zijn geld.

Gepland

B. heeft de moord op haar internetdate afgelopen juli zorgvuldig gepland, met geld als motief. Dat denkt officier van justitie Aidan van Veen. Hij spreekt van moord in de zwaarste categorie.

Van Veen: "De vrouw zette vanaf april contactadvertenties met mogelijkheid tot sm en maakte een 'boodschappenlijstje des doods' en een planning. Ook bezocht ze internetsites als 'how to dispose a body' en 'how to get lost'.

Pincode

Toen het 50-jarige slachtoffer uit Kampen toehapte en zich liet boeien en blinddoeken, probeerde ze hem zijn pincode te ontfutselen. Vervolgens stak ze hem zeven keer met een mes." Twee vluchtpogingen mochten niet baten.

Na het overlijden 's middags probeerde B. nog tot in de avond de sporen van het bloedbad uit te wissen. Uiteindelijk belde ze de politie toen dat kansloos leek.

Bekend

B. heeft direct bekend dat zij de man uit Kampen heeft doodgestoken. Later werd duidelijk dat er sprake was van een boodschappenlijstje en een planning die door de wc waren gespoeld.

Meerdere attributen waren aangeschaft. In de badkamer lagen een bijltje en twee handzagen klaar naast een rol met grote vuilniszakken. Ook is er een notitie aangetroffen wanneer de beste momenten waren om twee keer achter elkaar een maximaal bedrag te pinnen.

Volgens de officier van justitie wilde B. met haar zus naar Nieuw-Zeeland om daar een horecabedrijf te starten. Ze zou bewust op een welgesteld slachtoffer uit zijn geweest.

Timide

B. stelt zelf dat zij een timide type is die een keer de dominante rol wilde. Tijdens de afspraak bij haar thuis zouden de rollen ineens zijn omgedraaid. Het slachtoffer zou haar hebben aangerand en aangevallen met het mes en met een tafelpoot. Daarop zou een worsteling zijn ontstaan waarin de 50-jarige man het fatale letsel opliep.

Volgens de advocate moest B. zich verdedigen, en zijn de rechercheurs te kort door de bocht gegaan met hun moordconclusie. Het onderzoek zou ook losse eindjes bevatten.

De officier van justitie wijst dat van de hand. Van de man is de keel over een lengte van 16 centimeter doorgesneden en meerdere steekwonden waren acht centimeter diep.

De rechtbank doet uitspraak op 23 januari.