ROTTERDAM - De politie zet de populaire website Youtube, waarop mensen zelf filmpjes kunnen plaatsen, in om daders op te sporen.

Het korps Rotterdam-Rijnmond heeft als proef in december een opsporingsbericht over een straatroof in Vlaardingen op internet gezet. Dit filmpje is dinsdag ruim 770 keer bekeken.

Daarin is een in scène gezette straatroof te zien. Een agent vraagt de kijker daarna om meer informatie. Hij is slecht te verstaan door windgeruis.

Professioneel

Het geplaaste filmpje was een eigen initiatief van personeel van district Waterweg Noord zei een woordvoerster dinsdag. "We kijken of dit werkt nu. Als dat zo is en we gaan hiermee door, zullen we er zeker op letten dat de er een zekere lijn zit in de filmpjes."

Ook zei ze dat de items dan professioneler zullen zijn.

Het korps experimenteert met meer nieuwe communicatiemiddelen. Zo beproeft de politie ook het maken van foto's en filmpjes met mobiele telefoons.

Agenten die als eerste bij een misdrijf ter plaatse zijn, maken beelden en zetten deze door naar de meldkamer. Andere collega's die ze zien, krijgen zo een eerste indruk van de plek des onheils. Mocht dit experiment slagen dan mogen ook burgers hun beelden doorsturen.