RIJSWIJK - Gratis krant DAG en de Volkskrant bieden Nederlanders de kans om met een stemwijzer uit te kiezen welke Amerikaanse presidentskandidaat het meest aansluit bij hun politieke opvattingen. Sinds woensdag is ook de StemWijzer is weer online.

Bovendien lanceerde de NOS woensdag een site met veel informatie over de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Sinds woensdag kunnen Nederlanders met de StemWijzer USA bepalen welke presidentskandidaat het beste bij hun ideeën en idealen past. De StemWijzer USA toont 25 stellingen over belangrijke verkiezingsthema's als de oorlog in Irak, belastingen, homohuwelijk, abortus en vuurwapenbezit.

Het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) ontwikkelde de StemWijzer voor de Amerikaanse verkiezingen in opdracht van en in samenwerking met de actualiteitenrubriek EénVandaag.

NOS

De NOS lanceerde woensdag de site 'Amerika Kiest', waarop het komende jaar alle informatie is te vinden over (de aanloop naar) de 44ste Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Ook zijn op de site overzichten te vinden van alle presidentskandidaten, oud-presidenten en belangrijke verkiezingsdata. Op 4 november beslist het Amerikaanse volk wie het land de komende vier jaar gaat leiden.