LANDGRAAF - De Limburgse internetapotheker Docmorris overweegt naar Duitsland te verhuizen. Zodra de Duitse regering haar belofte inlost om postorderbedrijven voor medicijnen wettelijk toe te staan 'zijn wij van de partij'. Dat zegt Docmorris-baas Ralf Däinghaus in de Duitse krant Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung.

Docmorris verwacht dat postorderbedrijven binnen enkele jaren 8 procent van de Duitse apothekersmarkt in handen kunnen krijgen. Momenteel kaapt de internetleverancier een verwaarloosbaar deel van de omzet weg bij traditionele apothekers in Duitsland. "En dat zorgt voor een omvangrijke Docmorris-opstand", aldus Däinghaus.

Het bedrijf heeft vorige maand een slag gewonnen in de strijd die het met de Duitse branchegenoten voert. Het Europese Hof van Justitie in Luxemburg oordeelde dat Docmorris geneesmiddelen mag blijven leveren aan klanten in Duitsland. De Duitse Bond van Apothekers Abda had een proces aangespannen om het Limburgse bedrijf uit hun markt te weren.

Veel medicijnen zijn in Duitsland fors duurder dan in Nederland. Door de belangstelling van Duitsers om hun geneesmiddelen via Docmorris te kopen, is het bedrijf afgelopen jaar stevig gegroeid. Docmorris telt momenteel 130 medewerkers, tegen zestig een jaar geleden.