AMSTERDAM - Hyves is de populairste online community van 2007. De vriendensite won althans de publieksprijs bij een internetstemming.

Voor de 'Website van het Jaar'-verkiezing waren dit keer waren 208 sites genomineerd, verspreid over achttien categorieën. Sinds 1 november zijn meer dan een half miljoen stemmen uitgebracht. Hyves was dit jaar met meer dan 50 duizend stemmen de populairste genomineerde van alle deelnemers.

Per categorie waren twee prijzen te winnen. De prijs voor beste website gaat naar de site met de hoogste gemiddelde score voor navigatie, inhoud en design. De prijs voor populairste site gaat naar de site met het hoogste aantal stemmen.

In andere categorieën wonnen onder meer Google (beste zoekmachine), Feyenoord.nl (beste sportsite) en De Pers (beste nieuwssite).

Concurrerend

De wedstrijd werd georganiseerd door onderzoeksbureau Metrixlab. Volgende week worden de winnaars bekend van een concurrerende 'Website van het Jaar'-verkiezing, georganiseerd door onder meer de Stichting Internetreclame (STIR), waarvoor 1,3 miljoen stemmen zijn uitgebracht