AMSTERDAM - De weblogdienst LiveJournal is niet meer in handen van de oorspronkelijke Amerikaanse eigenaren. De blogsite is verkocht aan het Russische bedrijf SUP, zo meldt persbureau Reuters.

LiveJournal is in Rusland uitgegroeid tot een onmetelijk populaire website, waar gebruikers online een persoonlijk dagboek bijhouden en die delen met hun vrienden.

De oorspronkelijke eigenaar, Six Apart Limited, heeft de dagboeksite nu aan het Russische internetbedrijf overgedaan voor een nog onbekend bedrag. De nieuwe eigenaar SUP houdt zich al langer bezig met de Russische tak van LiveJournal.

Student

De site is in 1999 in het leven geroepen door de student Brad Fitzpatrick in de Verenigde Staten voor zijn medestudenten uit Washington. In 2005 kocht het internetbedrijf Six Apart het succesvolle concept.

Cyrillisch

In 2006 kwam LiveJournal met een versie in het Cyrillisch schrift, speciaal voor de Russische markt, waar de gebruikersaantallen als paddestoelen uit de grond schoten.

LiveJournal heeft wereldwijd ruim 14 miljoen gebruikers en 20 miljoen unieke bezoekers per maand. Van alle blogdiensten neemt LiveJournal wereldbreed de vierde positie in. Populairder nog zijn MySpace, Google Blogger en Yahoo 360.