AMSTERDAM - Een veiligheidsprobleem in Quicktime heeft ook gevolgen voor gebruikers van Second Life. Een Nederlander die het lek ontdekte, raadt gebruikers aan Quicktime uit te schakelen.

Apple lijkt inmiddels een serieus probleem met Quicktime te hebben. Sinds begin dit jaar het eerste Quicktime-lek opdook voor Windows-versies regent het alarmerende berichten. Vorige week nog dook een nieuw ernstig lek op, ook voor gebruikers van Windows.

Het einde is niet in zicht, zo meldt beveilgingssite Security.nl. "Ook volgend jaar ziet het er niet best uit voor de mediaspeler, waardoor experts Apple inmiddels met Microsoft vergelijken."

Update

Het laatste lek in de videosoftware laat ook de Second Life-client niet ongemoeid, zo ontdekte een Nederlandse beveiligingsexpert. Op het blog raden de makers van Second Life gebruikers aan om het afspelen van video uit te schakelen, tenzij zeker is dat de content betrouwbaar is. Second Life heeft er echter niet voor gekozen video geheel uit te schakelen.

Zodra Apple een oplossing heeft, zal ook Linden Lab (het bedrijf achter Second Life) een update van zijn viewer beschikbaar stellen.