AMSTERDAM - Op een pedofielenforum op internet zijn opnieuw foto's verschenen van de kinderen van prins Willem-Alexander en prinses Máxima. Dat meldt de website stopkindersex.com zondagavond.

Op een van de foto's staat prinses Amalia. In oktober dook op de site van pedofielenvereniging Martijn ook een foto van Amalia op. De Rijksvoorlichtingsdienst zei zondagavond de nieuwe melding te zullen onderzoeken.

Rechter

De rechter in Amsterdam bepaalde begin vorige maand dat op de site van Martijn dergelijke foto's niet meer te zien mogen zijn.

Volgens de rechter maakte de pedovereniging inbreuk op het portretrecht van de kinderen. Ook het karakter van de website woog de rechtbank mee in zijn oordeel. De koninklijke familie had Martijn voor de rechter gesleept.

Portret

Op de nieuwe foto's staat onder meer een portret van Amalia met in het onderschrift: "Sinds wanneer bemoeit het koningshuis zich met wie zich waarop afrukt?"

Sieg heil

Op een andere foto zit Amalia bij Willem-Alexander op schoot, terwijl ze haar arm omhoog houdt. Onder de foto staat 'Sieg Heil'. De foto's staan volgens stopkindersex.com op het pedofielenforum PHR, Pedofielen Hebben Rechten.