Reclame kijken of betalen bij RTL.nl

HILVERSUM - Betalen voor het bekijken van een tv-serie of eerst verplicht een commercial uitzitten. Die keuze biedt de website van RTL bezoekers voortaan.

"RTL komt als eerste in Nederland met deze nieuwe manier van adverteren", aldus een woordvoerder van het tv-bedrijf vrijdag.

"Consumenten kunnen op rtl.nl gratis kijken naar series of films waar normaal gesproken voor moet worden betaald", legt de zegsman uit. "In plaats van het verrichten van een betalingshandeling, krijgen ze voorafgaand aan de start van het programma een verplichte interactieve commercial te zien.

Attentiewaarde

Peter op de Beek, directeur van RTL Interactief, verwacht veel van de nieuwe dienst. "Doordat de consument actief bezig is met het product levert het voor de adverteerder, door de verplichte interactiviteit, een veel hogere attentiewaarde op dan bij normale reclame."

Gooische Vrouwen

Het eerste voorbeeld van deze zogenaamde 'adfunded content' is 'Gooische Vrouwen'. De gebruiker kan ervoor kiezen de gebruikelijke 1,30 euro te betalen of een commercial te bekijken."

Voor het afspelen van de beelden is een licentie nodig, die na betaling of het bekijken van de reclame wordt verstrekt. Daarvoor is wel Windows Media Player nodig.

Tip de redactie