Grapjassen zetten huis Australische premier op internet

SYDNEY - Twee dagen voor de Australische verkiezingen waarbij premier John Howard vermoedelijk het veld moet ruimen, dreigt de regeringsleider ook nog eens 'dakloos' te worden.

De residentie van de premier, Kirribilli House, is door grappenmakers op een huizensite op internet geplaatst, meldden Australische media donderdag.

De advertentie is doorspekt met allerlei vingerwijzingen naar impopulaire maatregelen en uitspraken van de conservatieve regeringsleider door de jaren heen. Potentiële kopers wordt aangeraden snel te handelen. "Het is slechts een kwestie van tijd voordat de rente weer omhoog gaat, en weer omhoog gaat en misschien weer omhoog gaat."

Onderhandelen

Over de prijs van het huis valt te onderhandelen net als bij het door de regering ingevoerde systeem van verplichte individuele arbeidscontracten voor werknemers waarbij vakbonden buitenspel werden gezet, stellen de grappenmakers.

Het is niet overigens niet de eerste keer dat Kirribilli House te koop is aangeboden sinds Howard er zijn intrek nam. In september werd het luxueuze optrekje nog voor 15 dollar aangeboden.

Tip de redactie