AMSTERDAM - Weblogger Peter Breedveld moet een schadevergoeding van vijfhonderd euro betalen aan een medewerkster van telecombedrijf Vodafone, wier naam hij op zijn site had vermeld. Dat heeft de rechter in Den Haag besloten.

Dat bericht Webwereld woensdag. Breedveld had op zijn weblog Frontaal Naakt een artikel geplaatst waarin hij zich beklaagde over problemen die hij met Vodafone had ondervonden.

Hij noemde daarin een medewerkster van de klantenservice van Vodafone bij haar volledige naam. De vrouw zou daarvan veel hinder hebben ondervonden.

Privacy

Vodafone droeg Breedveld daarom op om de naam van de vrouw te verwijderen, wat hij weigerde. Het bedrijf stapte naar de rechter, en kreeg gelijk. Volgens de magistraat heeft Breedveld weliswaar het recht om "misstanden in de openbaarheid te brengen", maar is dat recht in dit geval ondergeschikt aan het recht op privacy van de Vodafone-medewerkster.

Vijfhonderd euro

Breedveld moet de vrouw vijfhonderd euro betalen. Ook mag hij haar naam niet langer noemen, en ook geen 'lettercombinatie die naar haar naam verwijst'.

De weblogger had de gewraakte stukken eerder deze maand al uit voorzorg van zijn site gehaald. Inmiddels staat zijn klaagzang, geanonimiseerd, weer online.