AMSTERDAM - Google Translate wordt Google Vertaling. Onder die naam lanceerde het internetbedrijf donderdag een Nederlandse versie van zijn online vertaaldienst.

De website maakt het mogelijk om Engelstalige teksten om te zetten in het Nederlands. Ook kunnen gebruikers woorden opzoeken in een online woordenboek, of zoekopdrachten in Googles zoekmachine laten vertalen.

Gadget

Tegelijkertijd introduceert Google ook een 'vertaalgadget', waarmee webmasters een geautomatiseerde vertaling van hun websites kunnen aanbieden.

De vertalingen worden gemaakt door een computerprogramma. Ze zijn verre van perfect, maar moeten volgens Google mensen wel helpen teksten in vreemde talen beter te begrijpen. Gebruikers kunnen bij vertalingen suggesties voor verbeteringen insturen. Google hoopt de kwaliteit van de vertalingen aan de hand daarvan te kunnen verhogen.

De vertaaldienst van Google bestaat al langer, maar bood tot nu toe geen Nederlandse vertalingen aan. De site ondersteunde al wel onder meer Frans, Duits, Italiaans, Japans, Chinees, Russisch en Spaans.

In juni voegde het zoekbedrijf een woordenboekfunctie aan de site toe.