BREDA - Omdat hij twee minderjarige meisjes via internet benaderde en tot seks dwong, is de 49-jarige C.B. uit Oosterhout dinsdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar. Hij stalkte bovendien vijf meisjes uit zijn directe omgeving.

De man deed zich op internet voor als leeftijdgenoot van de twee meisjes. Hij maakte tussen 2004 en begin dit jaar via de webcam naaktfoto's van hen en dreigde die later openbaar te maken. Om dat te voorkomen, moest het ene meisje seks met hem hebben. Het andere slachtoffer moest seksuele handelingen met zichzelf verrichten voor de webcam.

Minderjarig

De eis van de officier van justitie was vijf jaar cel. B. had via telefoon en MSN contact met een groot aantal minderjarige meisjes, aldus de rechtbank. Hij gaf die contacten na verloop van tijd een seksuele lading. In twee gevallen ging hij nog verder. De slachtoffers zijn nu tussen 14 en 19 jaar.

Druk

Zijn advocaat bepleitte twee weken geleden dat B. niet schuldig is aan verkrachting van één van de meisjes, omdat er geen sprake zou zijn geweest van dwang. De rechtbank stelt daar tegenover dat hij het bewuste slachtoffer zodanig onder druk heeft gezet dat ze niet anders kon dan de man zijn zin geven.

Ondanks het feit dat de Oosterhouter geen strafblad heeft, vindt de rechtbank een gevangenisstraf van vier jaar op zijn plaats.