AMSTERDAM - Internetbedrijf Studenten.net organiseert voor de tweede keer de verkiezing"Student of the Year". Studenten uit heel Nederland kunnen zich tot 30april op de verkiezingssite www.studentoftheyear.com met eigen foto'sinschrijven.

Op de site is voor elke kandidaat een portfolio met foto'sen quotes gemaakt. Eind mei wordt een mannelijke en vrouwelijke "Student ofthe Year" gekozen door het Nederlandse publiek en een vakjury.

Brains

Op de verkiezingssite kunnen studenten zich aanmelden, maar er kan ook algestemd worden. De bezoeker van de site brengt zijn of haar voorkeur nietalleen op 'beauty' uit, maar ook op 'brains'. Per 1 mei worden er zes herenen zes dames geselecteerd met tot dan toe het hoogste aantal stemmen.

Vervolgens zal er elke week een heer en een dame afvallen met het minsteaantal stemmen. Uiteindelijk blijven drie heren en drie dames over die gaanstrijden voor de felbegeerde titel "Student of the Year".

Jury

Behalve door het surfend publiek, wordt de uiteindelijke winnaar enwinnares mede bepaald door een 3-koppige vakjury: Maaike (winnares vorigjaar), Paul (student) en Martine (Dutch Casting Agency uit Amsterdam).