AMSTERDAM - Bezoekers van weblog Geenstijl zijn in aanvaring gekomen met europarlementariër Kathalijne Buitenweg (GroenLinks). Ze slaagden er in een bericht op haar weblog tijdelijk offline te laten halen.

Buitenweg had in het bericht op haar Hyves-pagina gereageerd op de commotie die onder Geenstijl-bezoekers was ontstaan toen ze vragen had gesteld over het gebruik van zogenoemde 'vrijpleister'. Die pleisters, voorzien van het hormoon testosteron, zouden worden gebruikt als stimulerend middel. De pleisters zijn eigenlijk bedoeld als geneesmiddel en kunnen voor gezonde vrouwen gezondheidsrisico's met zich meebrengen.

Stumpers

Bezoekers van Geenstijls nieuwssite Nieuwnieuws.nl reageerden lacherig op de vragen, waarop Buitenweg ze op haar weblog de mantel uitveegde: "Ik krijg de indruk dat de heren reaguurders het maar moeilijk vinden om op eigen kracht, zonder medische hulpmiddelen, een vrouw in vervoering te brengen. Stumpers."

Geenstijl besteedde op zijn beurt aandacht aan Buitenwegs reactie, waarop de bezoekers van Geenstijl bij Hyves massaal op een link klikten waarmee berichten kunnen worden aangegeven die 'niet ok' zijn. Het weblogbericht verdween daarop voor enige tijd.

Teruggezet

Inmiddels is het bericht weer te lezen. Bij een bepaald aantal meldingen wordt een bericht op Hyves automatisch onzichtbaar gemaakt. Het wordt dan beoordeeld door een medewerker van de vriendensite, die het eventueel kan terugzetten.