TILBURG - Het in beeld brengen van de ontwikkeling van het videospel van 1962 tot nu. Met dat doel wordt in Faxx, het centrum voor beeldende kunst in Tilburg, de tentoonstelling Game On ingericht. Van 28 mei tot 24 augustus kunnen bezoekers van de expositie een beeld krijgen van de ontwikkelingen in de elektronische spelletjeswereld.

Er zijn op de tentoonstelling ruim honderd verschillende spellen te zien en te spelen. Videospellen zijn totaal anders dan spellen die op de computer thuis kunnen worden gespeeld. Het gaat op de Tilburgse expositie om spellen die ouderen kennen van de Atarispelcomputer en de jeugd van de Playstation of de X-box.

Volgens de organisatie van de tentoonstelling heeft de introductie van de eerste videospellen aan het begin van de jaren zestig een revolutie ontketend in de vrijetijdscultuur. Mensen kunnen nu bijvoorbeeld met een spelcomputer ronddwalen in een virtuele wereld. Vroeger bestond het summum op dit gebied uit een eenvoudig tennisspelletje, waarbij de bal als een stipje over het scherm bewoog en de rackets bestonden uit eenvoudige strepen. Op de expositie wordt deze ontwikkeling geschetst.

Naast de expositie wordt ook een website ontwikkeld waar mensen zelf een computerspel kunnen maken. Op 22 augustus wordt in samenwerking met de Universiteit van Tilburg, de Universiteit van Utrecht en de Universiteit van Amsterdam een conferentie georganiseerd over videogames.