AMSTERDAM - Website De Pit is zaterdag uitgeroepen tot de beste Nederlandse schoolkrant website van het jaar. Op de jaarlijkse schoolkrantdag in Amsterdam werd de prijs uitgereikt aan het Sint-Odulphuslyceum uit Tilburg.

Het is de tweede keer dat De Pit genomineerd is. De winnaars krijgen een bedrag van 300 euro. Naast de beste schoolkrant website werden er prijzen toegekend voor de beste schoolkrant in drukvorm en vormgeving en voor de beste column.

De prijs voor beste schoolkrant ging naar het blad Naschok van het Groningse Gomaruscollege. De prijs van 500 euro en een wisselbeker werden uitgereikt op de jaarlijke schoolkrantdag in Amsterdam.

De overige twee prijzen werden in de wacht gesleept door respectievelijk Vulpes van het Amsterdamse Vossius Gymnasium en De Sleutelring van het Onze Lieve Vrouwelyceum uit Breda.

De schoolkrantdag, die voor de zevende keer werd gehouden, is een initiatief van de Universiteit van Amsterdam (UvA), het instituut voor Media en Informatie Management (MIM) van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Het evenement is bedoeld voor alle schoolkrantredacties van havo, vwo en mbo.

De redacteuren konden workshops volgen over bijvoorbeeld het schrijven voor een doelgroep en interviewtechnieken. De kunst van het interviewen konden zij vervolgens afkijken bij tv-presentatrice Fabienne die een interview had met schrijver en acteur Ramsey Nasr.