DEN HAAG - De advocaat van prins Willem-Alexander, prinses Máxima, prins Maurits en prinses Marilène spant een kort geding aan tegen pedofielenvereniging Martijn.

Dat heeft de RVD vrijdag laten weten.

Foto's

Martijn heeft niet gereageerd op een sommatie van de leden van de koninklijke familie eerder op de dag om foto's van de kinderen van Willem-Alexander en Maurits van het besloten deel van de website te verwijderen.

Ook heeft de club verzuimd een verklaring te ondertekenen waarin ze erkent dat het plaatsen van de foto's van de kinderen onrechtmatig is.

Het kort geding dient maandag om 11.00 uur in Amsterdam.

Boete

In de verklaring waar Martijn niet op heeft gereageerd, staat ook een verbod op het in de toekomst publiceren van foto's van de kinderen van de prinselijke stellen, op straffe van 50.000 euro boete per overtreding.

"We hopen dat ook andere ouders hier baat bij hebben", aldus de woordvoerder van de RVD.

Pedofielenclub

De voorzitter van de pedofielenclub zegt in een persbericht dat de foto's van de kinderen van de prinsen wel op de site hebben gestaan, maar dat die inmiddels zijn verwijderd.

In datzelfde persbericht gaat Martijn niet in op de sommatie van het koninklijk huis. Telefonisch gaf de woordvoerder aan daar wel op gereageerd te hebben, maar hij wil dat verder niet toelichten en kiest ervoor verder niet meer bereikbaar te zijn.