AMSTERDAM - Van alle Europese landen spant Griekenland de kroon wat betreft files en opstoppingen in het internetverkeer. Dit concludeert het IJslandse internetbedrijf Men & Mice aldus de site Computable.nl.

Het onderzoek richtte zich op online 'prestatiefouten' van zoals slechte verbindingen die worden afgebroken of onnodig traag verlopen. Ruim driekwart van de Griekse internetzones lijden bij tijd en wijle aan dit euvel. Een opvallende plaats werd ingenomen door Denemarken. Daar vertoont bijna 66 procent van de onderzochte zones regelmatig uitval van het internetverkeer

Duitsland, Frankrijk en Nederland blijken de betrouwbaarste internetverbindingen te hebben. In die landen gaat 'slechts' 31 procent van de gevallen het mis. "Maar dit is nog steeds een te hoog percentage", vinden de onderzoekers. Volgens Man & Mice kunnen de gesignaleerde obstakels in de internetinfrastructuur de groei in het Europese internetgebruik in de weg staan.

Nederland zou onder meer zo goed scoren omdat hier een centrale organisatie de uitgifte van belangrijke toplevel domeinnamen coördineert. In Griekenland is die registratie van domeinnamen meer verdeeld.