Single Keane uit op usb-stick

AMSTERDAM - De nieuwe single van de Britse band Keane komt in Groot-Brittannië uit op usb-stick. Ook liedjes van Nicole Scherzinger, de zangeres van de Pussycat Dolls, en de albums van Kanye West en Amy Winehouse worden uitgebracht op het externe opslagmedium.

Dat meldt vakblad Muziek en Beeld. De singles van Keane en Sherzinger komen 29 oktober op usb uit. Ze worden aangeboden voor rond de zeven euro. Hoeveel de consument moet neertellen voor een heel album is nog niet bekend.

Volgens de Britse Times komt de keuze voor usb-sticks als muziekdrager voort uit de marge die erop te behalen is. Die is hoger dan die op downloads, zegt de commercieel directeur van Universal UK. "We richten ons op jongeren tussen de 12 en 24 jaar die cd's niet langer cool vinden."

Test

De usb-producten worden geïntroduceerd door platenmaatschappijen Universal Music en Warner Music. De twee bedrijven kwamen tot het besluit na een test in Groot-Brittannië, volgens de platenlabels de enige plek waar singles nog goed verkopen. Als het idee daar aanslaat, volgen mogelijk wereldwijde releases.

Tip de redactie