Belgen vinden beveiligingssoftware te ingewikkeld

NIEUWEGEIN - Van de Belgen die een laptop van de zaak hebben, begrijpt 98 procent weinig van de beveiligingssoftware die hun werkgever erop heeft geïnstalleerd.

Dat is donderdag gebleken uit een onderzoek van SafeBoot, een softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in beveiligingsprogramma's.

SafeBoot hield een onderzoek onder 1300 werknemers in Nederland, België, Groot-Brittannië en Duitsland. Gemiddeld gaf de helft aan moeite te hebben met de beveiligingssoftware op hun laptop of zakcomputer.

Uitschieter

België was met 98 procent een uitschieter, aldus SafeBoot. Zeker vergeleken met Nederland, waar slechts 24 procent de beveiliging te ingewikkeld vindt.

Laks

Uit de studie blijkt verder dat werknemers erg laks omgaan met bedrijfsgegevens op laptops en mobiele apparaten. Een op de drie respondenten heeft er geen moeite mee de inhoud van zijn laptop aan vreemden te tonen.

Van de Britten gaf 68 procent aan weleens een laptop of zakcomputer te hebben verloren. In Nederland deelt 38 procent toegangscodes met familie en vrienden.

Tip de redactie