ALMERE - Ruim vierhonderd inwoners in Almere willen gezamenlijk satellietschotels inkopen om niet langer afhankelijk te zijn van kabelbedrijf UPC. Dinsdag haalt UPC Discovery Channel uit het standaardpakket, tot grote woede van vele Almeerders. Eerder werden ook al National Geographic en Eurosport van de Almeerse buis gehaald.

De 'satellietschotel-inkoopcombinatie' is een initiatief van de internetkrant AlmeerNieuws. Die riep ontevreden inwoners op zich hiervoor aan te melden. "Dat was eigenlijk een grap, maar inmiddels is het toch serieus geworden door de vele aanmeldingen.

Ongeveer 537 mensen hebben al gereageerd. We zijn nu dus serieus van plan goedkope satellietschotels aan te bieden in Almere. Dat willen we doen door ze in grote hoeveelheden op te kopen", zei A. Heuzer van AlmeerNieuws.

Het beleid van UPC wordt donderdag aan de kaak gesteld in de gemeenteraad van Almere. Afgelopen weekeinde verzamelde de Socialistische Partij in de stad 2500 handtekeningen tegen het verdwijnen van Discovery Channel.

UPC betreurt alle ophef, laat een woordvoerder weten. "Maar de verplaatsing van Discovery Channel naar het startpakket van UPC Digital past in onze digitale strategie om klanten meer keuzevrijheid te bieden."

/LINK
Actiegroep 'Nee tegen UPC'