Myspace integreert bellen via Skype

AMSTERDAM - Vriendensite Myspace gaat gebruikers gratis laten bellen via Skype. Het internettelefoonsysteem wordt gekoppeld aan chatdienst MyspaceIM.

Vanaf november kunnen gebruikers van Myspace gratis met elkaar en met andere Skypegebruikers bellen. Daarnaast bieden de twee partijen ook betaalde diensten aan, zoals bellen naar andere telefoonnummers, het gebruik van voicemail of het doorschakelen van Skypegesprekken naar een vaste of mobiele telefoonaansluiting. Daarvoor is, anders dan voor de gratis dienst, overigens wel aparte software nodig.

Afgewaardeerd

Skype werd eerder geïntegreerd in veilingsite eBay, tevens moederbedrijf van de telefoondienst. eBay besloot onlangs om Skype af te waarderen: het bedrijf betaalde in 2005 ruim 2,5 miljard dollar voor Skype, maar zette het in oktober voor 1,2 miljard in de boeken. De dienst heeft te kampen met zware concurrentie op de telefoniemarkt.

De samenwerking met Myspace moet Skype meer gebruikers opleveren. Ook Myspace hoopt het bereik van messagingplatform MyspaceIM te vergroten. Op dit moment telt dat zo'n 25 miljoen gebruikers.

Tip de redactie