Boycot Vista is 'niet slim'

AMSTERDAM - Het advies van de Consumentenbond om Windows Vista voorlopig links te laten liggen ten faveure van zijn voorganger XP is "niet slim". Dat meent Niels Huijbregts van internetprovider XS4ALL.

In een commentaar op het weblog van zijn werkgever merkt teamleider Huijbregts van de abusedesk van de provider op dat Windows Vista veel veiliger is dan XP. "Veel onveiligheden op internet (virussen, trojans, etc.) hebben direct te maken met zwakke plekken in Windows XP, die in Vista zijn opgelost."

De Consumentenbond riep afgelopen week op tot een 'boycot' van Windows Vista, nadat bij een meldpunt ruim vijfduizend klachten over het systeem waren binnengekomen. Volgens de bond is Vista nog niet voldoende uitontwikkeld.

Drivers

De meeste klachten hebben betrekking op randapparatuur, zoals printers en scanners, die niet goed werkt in combinatie met de nieuwe Windowsversie omdat er geen stuurprogramma's (drivers) voor beschikbaar zijn.

Volgens XS4ALL kan de Consumentenbond er beter bij hardwarefabrikanten op aandringen dat zij de drivers alsnog ter beschikking stellen.

Consumentenbond

Ewald van Kouwen van de Consumentenbond vindt het commentaar van Huijbregts "niet zo'n gekke redenatie". Maar Volgens Van Kouwen hebben consumenten nu vaak te kampen met Vista-pc's die helemaal niet werken. "Op het moment dat het product het helemaal niet doet, kom je niet eens aan vragen over de veiligheid toe", werpt hij tegen.

Tip de redactie