DEN HAAG - CNN International heeft met videowebsite YouTube een overeenkomst gesloten voor het verspreiden van nieuws via die site in Europa. Daardoor zijn korte nieuwsvideo's van CNN in Europa beschikbaar via YouTube, meldde een CNN-woordvoerder donderdag.

Op het webadres van YouTube zullen programma's van CNN in hapklare brokken worden aangeboden, aldus de zegsman. CNN International biedt ieder uur actuele nieuwsclips aan en daarnaast verkorte versies van populaire programma's op het terrein van business, sport, lifestyle en entertainment.

Stimuleren

Casey Harwood, leidinggevende bij het moederbedrijf van CNN, vindt het belangrijk om digitale toepassingen te stimuleren. "We willen niet alleen goede informatie bieden, maar die ook verspreiden over een reeks van platforms. We geven toegang tot onze informatie om een nog breder publiek te kunnen bereiken. We hebben geïnvesteerd in onze zenders, websites en mobiele diensten dus dit is een logische stap om meer mensen te bedienen."

Joost

CNN International is vanaf nu in Europa ook beschikbaar via internet-TV-station Joost. In de Verenigde Staten was CNN al vanaf mei dit jaar voor Joost-kijkers te zien via internet.