AMSTERDAM - De Amerikaanse computerbeveiliger McAfee neemt het Nederlandse softwarebedrijf SafeBoot over voor 350 miljoen dollar. Dit hebben beide bedrijven maandagavond bekendgemaakt. McAfee wil met de overname zijn positie in de sector verstevigen.

De overname komt op een verrassend moment, aangezien SafeBoot een paar weken geleden aankondigde een beursgang te willen maken. "SafeBoot overwoog beide opties: overgenomen worden of een beursgang. Het is het eerste geworden", zegt een woordvoerder van McAfee.

Volgens de woordvoerder speelden de onderhandelingen met McAfee rond dezelfde tijd als de aankondiging van de beursgang. SafeBoot was maandagavond niet direct bereikbaar voor commentaar.

Mobiel

SafeBoot wilde een beursgang maken om kapitaal op te halen voor de financiering van overnames. Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in beveiligingssystemen voor dataverkeer op mobiele apparatuur, boekte de afgelopen twee jaar een winstgroei van ruim 50 procent.

De omzet bedroeg vorig jaar 28,9 miljoen euro. Het bedrijf is actief op alle de zes continenten en heeft 142 medewerkers in dienst.