AMSTERDAM - Het computerspel Manhunt 2 is ondanks aanpassingen opnieuw afgekeurd door de Britse filmkeuring, die ook games moet beoordelen.

De beslissing werd maandag gepubliceerd op de website van de BBFC. Ook in juni vond de BBFC al dat het spel niet door de beugel kon, vanwege het extreem gewelddadige karakter.

Doel van het spel Manhunt 2 is om te ontsnappen uit een psychiatrische inrichting, en zo veel mogelijk mensen op bloedige wijze om zeep te helpen. Ook in onder meer Ierland en Italië werd het spel niet goedgekeurd.

Aanpassingen

In de Verenigde Staten werd het spel aanvankelijk uitsluitend geschikt bevonden voor volwassenen. Dat zou betekenen dat het in de meeste winkels niet te koop zou zijn, en dat Sony en Nintendo het spel niet uit zouden brengen op de Playstation en de Wii. Daarop besloot fabrikant Rockstar Games het spel aan te passen.

In de Verenigde Staten bleken de aanpassingen voldoende: de nieuwe versie van het spel mag ook aan zeventienjarigen verkocht worden. In Groot-Brittannië was de verandering kennelijk niet genoeg.