AMSTERDAM - Steeds meer ouders reserveren bij de geboorte van hun kind een internetadres met de naam van de baby. Dat meldt nrc.next.

De 'digitale persoonlijkheid' op internet begint al vanaf de geboorte. Zo lieten vader en moeder Burger uit Lelystad de domeinnaam nielsburger.nl registreren, nog voor ze hun tweede zoon aangaven bij de burgerlijke stand.

"Toen ons eerste kind Bas geboren werd, bleek zijn naam al geregistreerd door een naamgenoot die we niet kennen, een bergbeklimmer. Daar baalde ik toen van, en nog steeds vind ik het jammer", zegt moeder Maaike.

Op de persoonlijke sites worden meestal eerst babyfoto's gezet. Als volwassenen kunnen de kinderen er hun eigen site van maken.

Storm

Naast de officiële naam zijn er ook ouders die een originele insteek geven aan de geboortesite. Zo maakten de ouders van Storm Hulsker het nieuws wereldkundig via www.hetlooptstorm.nl, waar foto's te zien zijn van zijn eerste weken.

Amalia

Prins Willem-Alexander was er snel bij met de domeinnaam voor zijn dochter Amalia. Omdat zogenaamde 'cybersquatters' voor de geboorte van de prinses mogelijke voornamen hadden geclaimd, moest Willem-Alexander de domeinnamen catharina-amalia.nl en prinsescatharina-amalia.nl al ver voor de bevalling claimen. Gevolg was dat haar naam vroegtijdig was uitgelekt.