AMSTERDAM - Sinds maandag is de website van al-Jazeera ook in het Engels te raadplegen. De zender, gevestigd in Qatar, is vooral in het westen omstreden onder andere omdat het beelden uitzond van de Amerikaanse krijgsgevangenen. Dit meldt Reuters.

Grote bekendheid heeft al-Jazeera vooral te danken aan de verslaggeving van de gevechten in Afghanistan. De zender werd gelijk controversieel omdat het toespraken van Osama bin Laden vertoonde.

Afgelopen weekend zond al-Jazeera beelden uit van Iraakse, Amerikaanse en Britse slachtoffers van de oorlog. Daarnaast wist de zender hand te leggen op beelden van de Amerikaanse krijgsgevangenen. Volgens de Amerikaanse minister van Defensie, Donald Rumsfeld, overtreden ze hiermee de Conventie van Genève.

Een woordvoerder van al-Jazeera verwerpt dit verwijt en zegt alles over de oorlog uit te zenden, dus ook deze beelden.

De Engelstalige site ging maandag de lucht in, maar werd meteen dwarsgelegen door hackers. De redactie was niet in staat de site te actualiseren. Momenteel heeft de sites (ook te Arabischtalige) nog steeds te kampen met problemen. De website is geheel uit de lucht.