AMSTERDAM - Ouders in Engeland kunnen de stappen van hun kinderen nu exact bijhouden. Dankzij 'Guardian Angel' kunnen ze de precieze route checken die hun kinderen maken naar school, en weer naar huis. Dit meldt de BBC.

Op hun mobieltje ontvangen ze tekstberichten als hun kinderen te veel van de route afwijken, of te lang over de reis doen. De Franse telefoonmaatschappij Alcatel gebruikt bestaande mobiele telefoonnetwerken om de kinderen te lokaliseren.

Ouders volgen eerst de route die hun kinderen normaalgesproken afleggen naar school en weer terug. Met een interval van drie minuten drukken ze op een knop om de route op te slaan.

De meeste ouders zijn blij met het systeem. Ze kunnen nu hun kinderen met een gerust hart alleen naar school laten gaan. Anderen vinden het geen prettige gedachten hun kinderen continu in de gaten te kunnen houden.

Het is in het bijzonder bedoeld voor kinderen tussen de acht en twaalf jaar. Op die leeftijd vinden ze het nog fijn om 'dichtbij' hun ouders te zijn. Op latere leeftijd moeten ouders zich niet zo met hun zaken bemoeien.