Een Russisch telecombedrijf laat iedereen die telefonische scheldkannonades wil afvuren op Bush, gratis naar het Witte huis bellen. Het bedrijf, Excom, zal voor de telefoontjes geen kosten in rekening brengen, dat schrijft Planet op haar site.

Al bijna 1000 bellers zouden al van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om het Witte Huis te laten weten wat ze van de oorlog vinden. De telefoongesprekken zouden tussen de twee en twintig minuten duren.Een telefoonoperator laat weten dat sommige Russische mannen om de tien minuten bellen en eisen dat ze Bush direct aan de lijn krijgen.

Wie zomaar het Witte Huis belt en begint te schelden of bedreigingen uit, kan in Nederland de politie op de stoep verwachten. Bedreigingen aan een Amerikaanse president worden niet licht opgevat. Vanochtend werden nog vijf demonstranten gearresteerd omdat ze voor de Amerikaanse ambassade een vlag verbrandden: dat is een belediging van een bevriende staat, zoals omschreven in artikel 118 en 119 van het Wetboek van strafrecht. De maximale straf op belediging van een bevriend staatshoofd is twee jaar gevangenisstraf en een geldboete.