Geen alarmberichten Zeeland door storing

MIDDELBURG - Door een fout in de software hebben 625 deelnemers aan een proef met het ontvangen van alarmberichten op hun mobiele telefoon nog geen bericht ontvangen. De proefpersonen moeten de instellingen op hun telefoon veranderen.

De testberichten die woensdag zijn gestuurd na de feestelijke opening van de proef in Zeeland kwamen namelijk niet aan. Dat maakte een woordvoerder van het ministerie zaterdag bekend. Daarop besloot het ministerie alle deelnemers aan de proef telefonische instructies te geven hoe ze de alarmberichten wel kunnen ontvangen.

Cell Broadcast

Het ministerie test in Zeeland twee maanden met het zogenaamde Cell Broadcast, een mobiele dienst waarmee locatiegebonden informatie naar mobieltjes wordt gestuurd. In tegenstelling tot bij sms'jes wordt zo'n bericht niet naar een specifiek telefoonnummer gestuurd, maar naar een gebied en een specifiek kanaal.

Alarmering

De overheid gaat de mobiele dienst mogelijk inzetten voor onder meer burgeralarmering, vervoersverboden, extreme weerscondities en overheidsberichten.

Tip de redactie