SVB lanceert site voor laaggeletterden

AMSTERDAM - Voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven heeft de Sociale Verzekeringsbank (SVB) donderdag een speciale website geopend. Een animatiefiguur helpt bezoekers van de site bijvoorbeeld een aanvraagformulier voor kinderbijslag in te vullen.

Ook biedt de website de mogelijkheid om teksten te laten voorlezen. De SVB stelt dat de site svb.mijnabc.nl ook te gebruiken is als oefenmiddel op Regionale Opleidings Centra waar laaggeletterden leren lezen en schrijven. Daarbij raken zij volgens de bank ook vertrouwd met het fenomeen internet.

Alfabetisering

De SVB lanceert de 'makkelijke website' in het kader van de week van de alfabetisering. Op diverse plekken in het land vinden deze week activiteiten plaats rond het thema laaggeletterdheid. Prinses Laurentien hield woensdag haar jaarlijkse alfabetiseringstoespraak in Amsterdam. De gemeente Veldhoven kreeg toen van staatssecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) de hoofdprijs uitgereikt van de Nationale Alfabetiseringsprijzen.

De SVB is de publieke uitvoeringsorganisatie op het gebied van sociale zekerheid in Nederland en zorgt voor de uitvoering van de AOW, de nabestaandenuitkering ANW en de kinderbijslag.

Tip de redactie