eKudos start sociale netwerkdienst

AMSTERDAM - eKudos breidt zijn diensten uit met een sociale netwerkfunctie. Gebruikers van de sociale nieuwssite kunnen een vriendennetwerk opbouwen en groepen oprichten voor mensen met dezelfde interesses.

eKudos is een website waarop gebruikers zelf links kunnen posten naar nieuws dat ze belangrijk vinden. Bezoekers kunnen dan op die berichten reageren of stemmen. De populairste berichten komen op de voorpagina van de site.

De netwerkfuncties moeten het voor gebruikers gemakkelijker maken om nieuws terug te vinden dat hun interesse heeft. Wie op de hoogte wil blijven van een bepaald onderwerp, kan met gelijkgestemden berichten lezen en bediscussiëren in een aparte groep over dat thema. Ook van online vrienden kunnen gebruikers in een oogopslag de bijdragen bekijken.

Krabbels

Volgens Tako Steinz van Stillpoint Media, het moederbedrijf van de site, richt eKudos zich met de netwerkfuncties op een andere doelgroep dan bekende vriendensites als Hyves. De netwerken op de nieuwssite zijn meer gericht op interesses dan op vriendschap in het algemeen. "Ik denk niet dat er veel 'krabbels' worden uitgewisseld."

Tip de redactie