'Apple verkoopt miljoen iPhones' (video)

AMSTERDAM - Apple heeft naar eigen zeggen inmiddels een miljoen iPhones verkocht. Daarmee voldoet het bedrijf aan de eigen doelstellingen.

Dat heeft het bedrijf in een persbericht bekend gemaakt. Topman Steve Jobs toont zich in het persbericht enthousiast over de cijfers: "De lancering van de iPhone is pas 74 dagen geleden. Bij de iPod kostte het ons twee jaar om deze mijlpaal te bereiken."

Apple hoopt de iPhone rond de feestdagen in handen van "zoveel mogelijk klanten" te krijgen. Met dat argument verdedigde het bedrijf eerder deze maand ook al de drastische prijsverlaging van het 8GB-model van de telefoon, van 599 naar 399 dollar.

Die ingreep leidde niet alleen tot boze reacties van klanten, die zich bekocht voelden omdat ze het volle pond hadden betaald, maar ook tot speculaties over de verkoopcijfers van de iPhone. Volgens sommige analisten duidde de prijsverlaging er op dat die zouden tegenvallen.

Onduidelijkheid

Over de verkoopcijfers van de iPhone bestaat veel onduidelijkheid. De cijfers van Apple en AT&T, de Amerikaanse telecompartner van het bedrijf, tonen onderling grote verschillen. Mogelijk komt dat doordat Apple alle iPhones meetelt die het aan AT&T heeft geleverd, ook als die nog onverkocht in de winkel liggen.

Tip de redactie