AMSTERDAM - KPN lanceert donderdag een nieuwe mobiele datingdienst, genaamd Olllo. Daters worden door middel van hun geografische positie anoniem gekoppeld aan mensen in de buurt. Het contact vindt plaats middels sms.

Op de website van Olllo kunnen bezoekers een profiel aanmaken met persoonlijke eigenschappen. Daters sms-en vervolgens 'turn me on' naar het servicenummer, waarna Olllo drie matches toestuurt.

Gebruikers kunnen zelf bepalen wanneer ze uit de anonimiteit treden door hun 06-nummer te geven, een afspraak te maken of een foto door te sturen.

Jongeren

Het moet een laagdrempelig alternatief bieden voor de bestaande datingsites en richt zich vooral op jongeren tussen de achttien en vijfentwintig jaar.

KPN springt daarmee in de enorme markt van vrijgezellen. Nederland telt 2,6 miljoen singles.

Provider

Bij de introductie van Olllo zijn de locatiegegevens vooralsnog alleen automatisch beschikbaar voor klanten die Hi, Telfort of KPN als provider hebben. Mobiele bellers met een andere provider moeten hun locatie handmatig doorgeven.

De dienst gaat pas echt op 29 september van start. "Tot die tijd kunnen mensen zich wel inschrijven op de site. Dat doen we om een basis te creëren", zegt een woordvoerder van KPN. Klanten kunnen de dienst tot 14 oktober gratis gebruiken, daarna moet er betaald worden.

Vervelende gebruikers zijn te blokkeren door een sms-bericht naar de dienst te versturen. Zo moet Olllo geen erotische dienst worden als gebruikers dat niet willen, aldus KPN.