AMSTERDAM - Van alle grote banken is de Postbank de enige die problemen heeft met het internetbankieren. Gedurende dertig dagen was de site bijna 9,5 uur uit de lucht, waar ABN Amro, Rabobank, SNS Bank en Fortis altijd bereikbaar waren. Dat heeft de website Uptrends.com gemeten, schrijft het AD dinsdag.

Uptrends.com is een provider die de bereikbaarheid van websites en servers meet. De site bezocht tussen 22 juli en 22 augustus iedere vijf minuten de sites van vijftien banken om te kijken of internetbankieren mogelijk was. Een woordvoerder van de site zegt in de krant dat het bij de Postbank vooral mis ging op 3 augustus toen het 's nachts inlezen van gegevens onmogelijk bleek.

De site mijnpostbank.nl is de laatste maanden regelmatig onbereikbaar. De bank investeert veertig miljoen euro om de problemen nog dit jaar op te lossen.

Garantibank

Alleen de van oorsprong Turkse Garantibank was langer dan de Postbank uit de lucht: bijna 14,5 uur. Een manager van de bank zegt dat er gedurende een dag onderhoudswerkzaamheden werden uitgevoerd.